11 Haziran 2010 Cuma

Vergi Denetmenlerinden Protesto

Vergi Denetmenleri, Gelir İdaresi Kanunu ile bazı kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ile..


Vergi Denetmenleri, Gelir İdaresi Kanunu ile bazı kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ile gelir idaresi ve vergi denetim sistemine ilişkin yapılmak istenen değişikliklerin reform değil göz boyama olduğunu vurguladı.

Türkiye genelinden gelen Vergi Denetmenleri Maliye Bakanlığı önünde yaptıkları basın açıklaması ile Gelir İdaresi Kanunu ve yapılmak istenen değişikleri protesto ederek Gelir İdaresi Başkanlığı önüne siyah çelenk bıraktılar. Vergi Denetmenleri Derneği Başkanı Aykut Güleç yaptığı açıklamada, kayıt dışı ekonominin önemli bir bölümümün kayıt altına alınamadığını ifade etti.

Güleç, “ Bireysel çıkar ve arzular, meslek taassubu her zaman önde tutulduğu için, bugüne kadar ülkemizde etkin bir vergi idaresi ve etkin bir vergi denetim sistemi oluşturulamamıştır. Bu nedenle ülkemizde vergi kaçırmak çok normal bir davranış haline gelmiştir.” dedi. Güleç, üst bürokrasiye hakim gruplarca vergi denetmenlerinin idari yapıdan kaynaklanan sorunları, özlük sorunları, rotasyon sorunları ve diğer sorunlarının kasıtlı ve bilinçli olarak çözülmediğini ifade etti.

Güleç, çağdaş yönetim teknikleri ve toplam kalite yönetiminin uygulanması gerektiğine dikkat çekerek, “ Bürokrasiye hakim grupların kendilerinin büyük mükellefleri inceledikleri, vergi denetmenlerinin küçük mükellefleri incelediği söylemleri tamamen asılsız olup, kasıtlı bir yalandır. Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek’in katıldığı bir televizyon programında söz konusu tasarıya ilişkin olarak ‘ Vergi denetmenlerinin neden koordinasyon kurulunda yer almadığı’ şeklindeki soruya bakanlık bürokrasisine hakim grupların asılsız söylemleriyle, gerçeklerle bağdaşmayacak şekilde cevap vermesi, en büyük vergi denetim birimi olan biz vergi denetmenleri tarafından şaşkınlıkla karşılanmış olup, üzmüştür.

Camia olarak Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i hiç olmazsa biran önce seçim bölgesi olan Gaziantep’e giderek Vergi Denetmenleri Büro Başkanlığı’nı ziyaret etmesini ve vergi denetmenlerinin gerçekten ne tür ve ne büyüklükte incelemeler yaptığını yerinde görmesini önermekteyiz. Sayın bakanımızın konuşmasından ya teşkilatı yeterince tanımadığını ya da baskı gruplarının etkisinde kaldığını düşünmekteyiz.” diye konuştu.

Güleç, “ Maliye Bakanlığı’nı kendi mülkü gibi görenleri şahsi çıkarlarını ülke çıkarlarından önemli sayanları, idari makamları ait oldukları grubun menfaati doğrultusunda kullananları, meslek taassupluğu yapanları, vergi denetimini ticarileştirenleri, kasıtlı ve bilinçli olarak meslektaşlarımızın haklarını gasp edenleri kınıyor ve protesto ediyoruz.” dedi.

“En büyük dileğimi gelişmiş ülke standartlarında, güçlü gelir idaresi ve vergi denetimi oluşturulmasıdır.” Diyerek gerçekleri söylemeye devam edeceklerini ve haklarını koruma adına her türlü demokratik mücadeleyi vereceklerini ifade etti. Vergi Denetmenleri açıklamanın ardından Gelir İdaresi Başkanlığı önüne siyah çelenk bıraktı.

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa